Hochsauerland

Duitsland
/
Sauerland
230 km

Kaartweergave

Beschrijving

Medebach: de voormalige handels- en Hanzestad verloren hun status in de moderne tijd en werden een eenvoudige landbouwstad. Wat niet afdoet aan zijn aantrekkelijkheid: tijdens een rondleiding zijn er tal van mooie vakwerkhuizen te ontdekken.

Meschede: De geboorteplaats van de schilder August Macke was in de middeleeuwen direct op de belangrijke militaire weg van Hagen via Brilon naar Marsberg en had een hoog strategisch belang. Dit was haar fataal in de Tweede Wereldoorlog, toen Amerikaanse bommen de stad ernstig verwoestten.

Schmallenberg: een prachtig exemplaar uit de bijna onuitputtelijke poel van de vakwerkstad Sauerland. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door twee parallelle hoofdstraten uit de 19e eeuw. Hun huizen werden herbouwd na een grote brand die Schmallenberg in 1822 volledig verwoestte.

Winterberg: het toeristische centrum van vandaag van het Sauerland was vroeger een armenhuis. Hoewel Winterberg als Hanzestad een belangrijk handelscentrum was voor de twee handelsroutes van Keulen naar Kassel en van Frankfurt tot Soest, moesten de mensen hun geld verdienen met onvruchtbare landbouw en nietige loonarbeid. Het herkenningspunt van Winterberg is de St.Georg-skischans.

Stage Schmallenberg - Winterberg: bochten, hellingen, hellingen - alles wat je hartje begeert.