Bochten en kastelen

Duitsland
/
Moezel
188 km

Kaartweergave

Beschrijving

Mehring: Het levendige wijndorp heeft een brug over de Moezel naar de kant van de Hunsrück. Helaas zijn veel oude gebouwen er niet meer, omdat Mehring vaak werd verwoest. In 1840 werd de helft van de stad platgebrand, in 1945 werden hele straten gebombardeerd en in de jaren zestig moesten 73 gebouwen worden gesloopt als onderdeel van de Moezelkanalisatie. Absoluut de moeite waard is het Romeinse landgoed, een "Villa rustica", aan de andere kant van de Moezel. Meer dan 35 kamers hadden deze faciliteit op zijn best en maken nog steeds indruk op de bezoeker met zijn pracht.

Wintrich: In het vriendelijke wijndorp, midden in de wijngaarden, staat het kruis van de Grote Heer. Waarom niet eens de motorlaarzen ruilen met de wandelschoenen?

Neumagen: Voormalig Romeins fort, overal vind je oude stenen, muren en reliëfs. Bijvoorbeeld het Romeinse wijnschip, een ernstig geschenk.

Schweich: In de Middeleeuwen belangrijke veerhaven van de handelsroute van Koblenz naar Trier. Van het kondigt nog steeds vandaag de oude veerboot toren aan de Moselufer.

Klooster van Springiersbach: Kort voor Bengel is het klooster van Springiersbach romantisch gelegen te midden van groene weiden.

Stage Wintrich - Brauneberg: Crisp corner stage in the Hunsrück inside. Smalle straatjes, grippy asfalt, weinig verkeer. Voor beginners en gevorderden een plezier.