Natuurpark Thüringer Woud

Duitsland
/
Thüringen-Thüringer Woud
216 km

Kaartweergave

Beschrijving

Bad Liebenstein: Klein stadje met een lange traditie: in de 19e eeuw veranderden de hertogen van Meiningen het in een spa voor welgestelde gasten. De oudste spa van Thüringen heeft bronnen van ijzer en zoutoplossing. Het naburige kasteel Altenstein was de zomerresidentie van de hertogen van Meiningen.

Tabarz: Sportieve mensen zullen zich op hun gemak voelen in het Kneipp-kuuroord, omdat het bij Tabarz draait om gezondheid en fitness.

Brotterode: zomerverblijf aan de Rennsteig. In de 12e eeuw liet een abt het bos hier kaal maken, waardoor de nieuwe nederzetting zijn naam kreeg. Grote eilandberg: met 916 meter, hoewel niet de hoogste berg in het Thüringer bos, maar waarschijnlijk de bekendste.

Stage Brotterode - Tabarz: Een van de hoogtepunten van de dag.

Themar: 796 voor het eerst genoemd in documenten, sinds 1317 stad. Nog steeds heeft veel mooie vakwerkhuizen, een stop is de moeite waard.

Pijp: Klooster gebouwd in Karolingische stijl in de 9e eeuw. Vandaag zijn alleen de overblijfselen over.

Oberhof: In 1470 was hier een eenzaam hostel, de "Obere Hof".

Suhl: In het voertuigenmuseum in het centrum van de stad zijn ongeveer 180 motorfietsen, scooters, bromfietsen en auto's. Verder bezienswaardig is het historische marktplein met zijn mooie huizen.