Waldecker Land

Duitsland
/
Sauerland
155 km

Kaartweergave

Beschrijving

Het Waldecker Land bezit de mooiste motorroutes van het Sauerland.

Korbach: Het was Karel de Grote die de kern van de stad Korbach legde met de oprichting van een koninklijk hof. Maar het duurde bijna 200 jaar tot de eerste schriftelijke vermelding. De stad met haar vakwerkhuizen is vandaag nog steeds zichtbaar in haar 1000-jarige geschiedenis: zwarte en witte gebouwen met prachtig versierde vakwerkramen en voordeuren brengen de bezoeker terug naar de middeleeuwse wereld. In 1469 werd Korbach voor het eerst genoemd in de lijst van Duitse Hanzesteden. Tijdens de Dertigjarige Oorlog was de stad zwaar geschokt. Meer dan de helft van de burgers werd gedood en de meeste huizen werden vernietigd.

Battenberg: Het dorp, hoog boven de Eder, droeg zijn naam in de Engelse koninklijke familie en gaf zijn naam aan de Heren van Mountbatten.

Etappe Herzhausen - Rhadern: Eenzaam, smal en veel gebogen kromde de weg door dicht loofbos, hellingen zoals op de lopende band .

Frankenberg: ook hier halen de Middeleeuwen in. Het stadhuis is een van de mooiste in Duitsland, rond de markt zijn tal van mooie cafés en restaurants.

Goldhausen: De plaats draagt zijn naam terecht, omdat de Eisenberg de rijkste goudvoorraad in Duitsland heeft. Maar de berg geeft zijn schat slechts kruimelig af.


Aanbevolen producten

Motorrad Reiseführer Biker Weekends

BIKER WEEKENDS DEUTSCHLANDGetreu Goethes Motto „Warum in die Ferne schweifen, wo doch das Gute liegt so nah …“, erreicht Deutschland schon seit Jahren Spitzenwerte... [+]

NEU - FolyMaps Motorradkarten Set Deutschland Süd

Motorradkarten-Set Deutschland Süd, bestehend aus 8 laminierten Karten, die im übersichtlichen Tourenmaßstab 1:300.000 ganz Süd-Deutschland abdecken. In einer praktischen Umtasche mit Reißverschluß.Deutschland bietet wunderschöne... [+]

NEU - PÄSSE ATLAS 2019 - 222 Pässe und Panoramastraßen

Motorrad-Reisende wissen es: Die Pässe in den Alpen zählen zu den fahrerischen Highlights einer motorisierten Tour auf zwei Rädern. Besonders jene Legenden wie der Großglockner... [+]