In het bekken van Wittlicher

Duitsland
/
Moezel
180 km

Kaartweergave

Beschrijving

Het milde klimaat in de Wittlicher Becken brengt ons naar het zuiden.

Klooster van Springiersbach: Kort voor Bengel is het klooster van Springiersbach romantisch gelegen te midden van groene weiden.

Cochem: Elke zondag wordt de markt omgetoverd tot een motorclub die wordt getolereerd door wetshandhaving. Mooi uitzicht aan de linkerkant van de rivier en de wijngaarden, aan de rechterkant op de historische huizen.

Bad Bertrich: Deze schattige spa werd gesticht in de 18e eeuw. De weldadige effecten van de 32 graden warme zoute bronnen apprecieerden de Romeinen en de Kelten al.

Spangdahlem: De US Air Force Base is bijna een stad op zichzelf. Als u geïnteresseerd bent in jets, kunt u een kijkje nemen bij de tentoongestelde machines bij de ingang.

Stadium Bad Bertrich - B 49: Een smal bosweggetje cirkelt door een eenzaam bos van Robin Hood.

Ediger: Smalle straatjes, kasseien, vakwerkhuizen - een sfeer zoals in de Middeleeuwen.

St. Aldegund: Het grote slot is een must voor techneuten.

Wittlich: Zelfs de Romeinen profiteerden van het milde klimaat in het Wittlicher-bassin en bouwden er tabak, waar het vandaag nog steeds wordt verwerkt tot Eifel Havana. Een vliegend bezoek aan het centrum van Wittlich toont veel historische gebouwen en het rode stadhuis. In het derde weekend van augustus vindt de grote Säubrenner-beurs plaats.