Van de oevers van de Moezel tot de Nürburg

Duitsland
/
Moezel
194 km

Kaartweergave

Beschrijving

Meteen bij de ingang leidt een kronkelende weg van Kinderbeuern over Bad Bertrich, waarvan de warme zoutwaterbronnen de Romeinen al waardeerden, tot in de Moezelvallei. Enkele rivierlussen verder Cochem is al bereikt met zijn imposante Moezelbrug. Vanaf hier gaat het GenNorden.

Een prachtige plek voor een langere vakantie is het pittoreske Monreal, waarvan het centrum al als achtergrond voor films werd gebruikt. Het noordelijkste punt van deze ronde is dan de Nürburgring. De waaghalzen kunnen een aantal rijvaardigheden op het legendarische circuit uitproberen. Een ronde door de "groene hel" van de 20,8 kilometer lange Nordschleife kost 23 euro.

Op de terugweg gaat het diep de vulkaaneifel in. Hier zijn een paar maren die van vulkanische oorsprong zijn. Niet alle zijn vandaag met water gevuld, sommigen zijn al dichtgeslibd. Er zijn tien dergelijke gootstenen rond Gillenfeld, waaronder de bekende Pulvermaar en Holzmaar.
Een hoogtepunt in de climax is het einde van de etappe van Lutzerathnach Bad Bertrich, op de fans van hellingen op hun kosten.

De regio Eifel-Moezel is een van de meest gewilde motorgebieden. Terwijl de lage bergketen van de Eifel wordt gekenmerkt door zijn vulkanische oorsprong, is de Moezel een van de mooiste rivieren in Duitsland. Langs zijn slingerende weg wordt het gekenmerkt door wijngaarden en pittoreske dorpjes die meer waard zijn dan alleen een vliegend bezoek.